Új magyar futóapp: runaddict

Új magyar futóapp: runaddict

Mi, futók sokszor megszállottan gyűjtögetjük a futókilométereket, sokszor csak magáért a futás öröméért. Mindenféle feladatokat, célokat tűzünk ki magunk elé, például, hogy 2017-ben lefutok 2017 km-t, vagy hogy ebben a hónapban lefutok egy százast. A futóalkalmazások egy része lehetőséget ad hasonló kihívásokra jelentkezni, magunkkal, másokkal versenyezni, feszegetni a határainkat. A minap belefutottam egy kiváló magyar alkalmazásba, ami egy kicsit másféle motiváció elé állít minket, és az összegyűjtött kilométereinkért kapunk is valamit. Jól hangzik, nem?

Az app neve runaddict. A lényege, hogy kilométer vagy idő alapú kihívásokra jelentkezhetünk, amit ha teljesítünk, pontokat kapunk érte, a pontjainkat pedig beválthatjuk mindenféle klassz dologra, és most tényleg klassz dolgokról beszélek. Igénybe vehetünk kedvezményeket sportórára, különböző típusú cipőkre, sportruházatra, sportáruházak kínálatára. Magyarán, a megtett futókilométereinkből profitálhatunk.

Az alkalmazás használata egyszerű. Ha letöltöttük a Google Playről (iPhonosok az App Storeból), már csak össze kell kötnünk a Google Fit vagy iOS Health fiókunkkal, ahol gyűjtjük a kilométereinket. Ha a Google Fit alkalmazáshoz szeretnénk kedvenc futó alkalmazásunkat is hozzákapcsolni, még egyszerűbben felvihetjük az adatokat. Én a Strava fiókommal kapcsoltam össze, ahova a sportórám automatikusan küldi az adatokat, így nekem már csak futnom kell, és a runaddict megkapja az információt.

A runaddict appban kiválaszthatjuk a milyen szinten vagyunk a futásban, hobby kocogók, haladó, vagy rutinos futók vagyunk, ennek tekintetében kapunk majd kihívásokat, és gyűjthetjük össze a pontjainkat, majd válthatjuk be őket kedvezményekre, ha összegyűjtöttük a megfelelő mennyiséget. Szerintem a rendszer tényleg ösztönző, és valóban hasznos kedvezményeket kapunk a kilométereink után. Valamint ahogy a Mi oldalunkon, a runaddicten keresztül is el tudod kezdeni a versenynevezést, ráadásul ez esetben az NN Biztosító ajándék élet- és balesetbiztosítást ad, melyhez futóknak szóló asszisztencia szolgáltatásokat is igénybe vehetsz. Így például edzővel konzultálhatsz telefonon, ha kérdésed merül fel a mindennapi futással vagy versenyfelkészüléssel kapcsolatban!

A magam részéről most nagyon lefoglalnak a Fuss Te is Akadémiával kapcsolatos tennivalók, ezért nem akarom túlvállalni magam. Most elindítom az „Egyhetes tempózás” nevű 40 kilométeres 7 napos kihívást , de hogy mire „költöm” a pontokat azt még nem találtam ki. Azt hiszem egy 20%-os Hervis kupon lesz a vége. Királyság!
Szóval itt az alkalom! Kilométergyűjtésre fel!