Tejbezaba

Tejbezaba

Ha imádod a tejbegrízt, de nem szeretnéd a diétádat elrontani vele, itt egy kiváló alternatíva az egészséges változatára! Garantáltan szeretni fogod! 🙂

Nyomtatás
Mennyiség Előkészítés
1 adag 5 perc
Sütés/főzés
5 perc
Mennyiség Előkészítés
1 adag 5 perc
Sütés/főzés
5 perc
Nyomtatás
Mennyiség Előkészítés
1 adag 5 perc
Sütés/főzés
5 perc
Mennyiség Előkészítés
1 adag 5 perc
Sütés/főzés
5 perc
Hozzávalók
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej, 1,5% zsírszegény, lehet 0,1 %-os vagy növényi tej is
  • 40 g zabkorpa lehet finomszemű is, akkor még krémesebb lesz
  • 1 teáskanál édesítő eritrit, ízlés szerint
  • 2 teáskanál fahéj (darált eritrittel kevert fahéjat érdemes egy üvegben előre elkészíteni)
Mennyiség: adag
Tápanyagadatok
Energiatartalom 214kcal
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 5g 8%
Szénhidrát 46g 15%
Fehérje 10g 20%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítés
  1. Egy edénybe beleöntöd a tejet, vizet, zabkorpát, és kis lángon pár perc alatt felforralod. Felforrástól számítva még 1-2 percig forralod, ekkorra kellően besűrűsödik. Jó étvágyat! Alapvetően bármilyen tejbegrízszerű étel készíthető így, az alap, hogy 1 dl folyadékhoz 10 g zabkorpa szükséges.
  2. Ekkor édesítheted és kiöntöd egy tányérba a masszát. Hagyod kihűlni.
  3. Eritrites fahéjjal megszórhatod és 100 g gyümölccsel ízesítheted.
Megjegyzés

A tejbezabából több adagot érdemes elkészíteni, ha kihűlt, akkor dobozolni, 1-2 napig eláll simán a hűtőben!

A masszába bele lehet keverni egy kiskanál olajos magvat is darálva, 5 g mák v diótól isteni íze lesz! 🙂

Búzacsírát is tehetsz bele 1 kanállal, az kb. 10 g, többek között növeli a rost és fehérjetartalmat .

A recept megosztása
agnes.csonka.mail@gmail.com'
Követem agnescsonka:

agnes.csonka.mail@gmail.com'
Legutóbbi bejegyzések tőle: