Sajtos zabtallér

Sajtos zabtallér

Ha a chips vagy a ropi helyett valami egészségesebb nassolnivalóra vágysz, ez a keksz tökéletes választás lesz!

Nyomtatás
Mennyiség Előkészítés
kb. 40 db 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
15 perc 30 perc
Mennyiség Előkészítés
kb. 40 db 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
15 perc 30 perc
Nyomtatás
Mennyiség Előkészítés
kb. 40 db 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
15 perc 30 perc
Mennyiség Előkészítés
kb. 40 db 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
15 perc 30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: db
Tápanyagadatok
Energiatartalom 2159kcal
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 148g 228%
Szénhidrát 38g 13%
Fehérje 146g 292%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítés
  1. Átdaráljuk a zabpelyhet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sütőport és a fűszereket.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt.
  3. Összegyúrjuk, majd minimum fél órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a kezünkkel diónyi golyókat formázunk, beletesszük a tepsibe és szétnyomkodjuk. Ha nagyon laposra nyomkodjuk, ropogósabb lesz.
  5. 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A recept megosztása
Követem Nagy Gina:

Nagy Gina vagyok, dietetikus. Dietetikusként én is a fussteis.hu csapatot fogom erősíteni, hogy minél hatékonyabban tudjunk Neked segíteni a sikeres életmódváltásban. Az egészséges táplálkozás nem csak a fogyást segíti elő, hanem abban is segít, hogy hatékonyabban tudj sportolni. Ezt már akár azonnal is megérezheted. Ehhez fogok minden héten tippeket, trükköket, tanácsokat adni Neked, hogy a futás mellett, a helyes étkezésre való áttérés is könnyen menjen.

Legutóbbi bejegyzések tőle: