Önmagamért harcolok 7- A segítség mindig a legjobbkor jön

Önmagamért harcolok 7- A segítség mindig a legjobbkor jön

Lassul a fogyás, minden egyes kg-ért egyre jobban kell küzdeni. Jó, nem ez a legfontosabb, de valljuk be, azért a számok csökkenése a mérlegen nagy motiváció fenntartó erő. Most álltam be az egészséges fogyási ütemre, havi 2-4 kg közé.

Nagyon érdekes, hogy ugyan a kg-k lassan csökkennek, de a ruháim között szinte alig van olyan, ami jó rám. Találtam olyat is, ami nagyon rég jött rám, de most már nagy.

A napokban voltam 47 éves, és évek óta nem voltam jobb formában, mint most.

Közel két hétre le kellett állnom az edzéssel, térdsérülés miatt, ami szintén visszavetett. Szóval, a legjobbkor jött a segítség!
Nem is akármilyen. 🙂

Pár napja meglepetés csomag várt, óriási izgalommal fogadtam. Kaptam kipróbálásra a táplálék-kiegészítőket forgalmazó BioTech USA-tól az új, kifejezetten nőknek készített BioTechUSA “for Her” termékcsaládból egy teljes csomagot. Eddig is sok mindent használtam tőlük, de úgy érzem, így egyben a teljes paletta olyan, mintha kaptam volna egy plusz támogató hadsereget a célom eléréséhez. Nekem cukorbetegként nagyon fontos, hogy egyik termékben sincs cukor*, de ezen kívül laktóz-tartósítószer és GMO mentesek is.
*A por formátumú termékek esetében az állítás a vízzel hígított fogyasztásra kész termékre vonatkozik.

A csomagban van egy doboz Active Woman, ez egy hónapon keresztül fogja biztosítani a vitaminszükségletemet.

Kaptam egy doboz Iso Whey Zero fehérjeport, ráadásul a kedvenc sütikrém ízemben, de választhatod még a csoki -és a vanília ízeket is, ha jobban szereted. Én nem csak shake-nek használom a proteinport, isteni sütiket is lehet készíteni a segítségükkel, de az édesség iránti vágyamat is kielégíthetem vele.

Nagyon sokat várok az Ultra Loss-tól, hisz sokszor gondot okoznak a kis-étkezések, és ezzel a készítménnyel könnyedén kiválthatok egyet, ráadásul úgy, hogy a magas fehérje-és alacsony kalóriabevitel is biztosítva van.
Ha a napi kapkodás miatt nincs nálam megfelelő ehető “ennivaló”, csak összekeverem 3dl vízzel, és a problémám megoldva.
Borzasztó fontos, hogy a kis-étkezéseknél ne csússzak meg, ne maradjon ki, mert emiatt is jöhet az esti falásroham.

Az L-Carnitine+Chrome nagymértékben hozzá fog járulni ahhoz, hogy a zsírégetés optimális legyen. Sajnos rosszul állok testzsír-százalék ügyben, és nagyon nem mindegy, hogy az edzések alatt mennyi zsírt veszítek. Alacsony az izom százalékom, magas a zsír, előbbi megtartásában, utóbbi elvesztésében várok segítséget a karnitintől. A króm pedig kötelező. Cukorbetegként semmi sem lehet fontosabb, mint a vércukor-szintem rendben tartása.

A Mega Fat Burner egy testsúlykontroll termék, nekem teljesen újdonság lesz, soha nem használtam még. L-karnitin, CLA, HCA, cink és króm van benne, és ami nagyon fontos, koffeinmentes. Nekem nincs gondom a vérnyomásommal, de ezt a terméket azok is szedhetik, akiknek erre is figyelni kell. Hiszek abban, hogy jobban fog égni a zsír a segítségével.

A Pre Workout egy nagyon alacsony kcal tartalmú (2,4/adag) és szénhidrátmentes edzés előtti formula, niacin (B3-vitamin), B6-vitamin, C-vitamin és L-karnitin van benne. Ezek mind hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Mojito és Cosmopolitan koktél ízekben kapható, én az előbbit fogom kipróbálni.

Az Intra Workout abban segít majd, hogy ne fáradjak el az edzések közben, ne veszítsek a lendületből, az “akarásból”, és ne érezzem teljesen kifacsarva magam edzés végén. Mindezt ráadásul úgy, hogy csak 5 kcal van egy adagban. Pina Colada koktél ízben volt a csomagban, ami rögtön feldobott, hisz imádom. 🙂 De ha Neked a Sex on the Beach tartozik a kedvenc koktéljaid közé, az sem gond, rendelhető abban az ízben is. Van benne BCAA, glutamin, karnitin, króm, cink és édesítőszer. Egy adagban 5 kcal van, és 0,77gr szénhidrát, ami jól hangzik.

Azért mekkora ötlet, hogy a két utóbbi termék koktél ízekben kapható! 🙂

Bevallom őszintén, nagyon örülök ennek a csomagnak. Lelkileg is sokat dobott rajtam. Én hiszek abban, hogy ezek a termékek csak hozzá tesznek a munkám eredményességéhez. Jelentkezem egy hónap múlva a gyakorlati tapasztalatokkal is, kíváncsi vagyok én is, mennyivel lesz könnyebb a következő időszakom így megtámogatva.

 

Talán emlékeztek még a piros nadrágra. Az első céljaim között szerepelt, hogy újra beleférjek. Jelentem, pipa, és megvettem a következő motivációs nadrágot is.

Kicsit “nehéz” időszak előtt állok, 2 hétre elutazunk nyaralni Erdélybe, az apósomhoz. Átlagos években 3kg hízással jár ez a project, apósom sokfélét-sokat-és nagyon finomakat süt-főz.

A minimálisan elérendő célom ezalatt a két hét alatt a súlyom megtartása, ha picit csökkenteni is tudom, nagyon boldog leszek. Aktív nyaralást tervezek bringázással (újra meg kell tanulnom, és alapból félek tőle, mert nagyon rossz az egyensúlyérzékem), hisz szeretném én is kísérni Zsoltit ultra távokon. Sok gyaloglást/futást/túrát/úszást szeretnék beiktatni. Marcsival átbeszéltük ma az étkezést is. Nem fogok méricskélni és számolgatni, hisz erre lehetőségem sem nagyon van, nem én főzök majd.

Két szabályt fogok betartani a nyaralás alatt:

-nem eszem cukrosat
-nem eszem semmit az étkezési időszakaimon kívül.