Események betöltése
« Vissza
 • Ez az esemény elmúlt.

Ultra Tisza-tó 111 és félmaraton

július 15.
00:00

Ultra Tisza-tó 111 és félmaraton

A versenyszervezés sok kötelezettséggel jár, jó versenyt szerezni még többel. Ezek közé tartoznak az egész éves helyszín bejárások is, amelyek során találtunk egy másik tavat…

Aztán arra gondoltunk, hogy elvisszük oda is az ULTRABALATON szellemiségét.

Az ULTRA TISZA-TÓ 111, avagy az UB KISKÖRE egy hamisítatlan tókerülő futókaland, amely 2017-ben először kerül megrendezésre.

Versenyünknek Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezete, a Tisza-tó környéke ad otthont. Ez a garancia arra, hogy futóink tiszta levegőn, csodálatos és érintetlen környezetben teljesíthetik az általuk kiválasztott távokat.

Hasonlóan az ULTRABALATON-hoz az UTT-111 is egykörös verseny, a „nagy testvérhez” képest pontosan fele akkora távon, azaz 111 kilométeren. Futva vagy bringán, egyedül vagy csapatban.

A körnek 2017-ben Tiszafüredről vágunk neki, déli irányba kerülve  a tavat, majd Poroszlónál fordulva visszafelé is megfutjuk. Versenyzőinknek összesen 16 óra áll rendelkezésre, hogy teljesítsék a távot. Az útvonalon összesen 18 váltópontot, illetve több mint 20 frissítőpontot állítunk fel, ezzel segítve a célba érkezést.

Mint ahogy az ULTRABALATON-t, az ULTRA TISZA-TÓ 111-et is teljesíthetitek csapatban, vagy egyéniben. De azt tudnotok kell, hogy ezen a nyári napon senki sincs egyedül a pályán. Azok sem, akik heroikus küzdelemben, egyedül vágnak neki a 111 km teljesítésének.

 

A verseny időpontja: 2017. július 14-16.

Versenyközpont: Tiszafüred Morotva Kerékpáros Pihenőpark

Táv: Csak egy kör, a Tisza-tó körül 111 kilométeren keresztül

Útvonal: Tiszafüred – Tiszaörvény – Tiszaderzs – Abádszalók – Abádszalók kikötő – Kisköre – Kiskörei strand – Dinnyéshát – Sarud – Poroszló – Sarud – Dinnyéshát – Kiskörei strand – Kisköre – Abádszalók kikötő – Abádszalók – Tiszaderzs – Tiszaörvény – Tiszafüred

Szintidő: A teljes kör megtételére a rajtidőponttól számítva 16 óra áll rendelkezésre. Igaz ez az egyéni indulókra és a csapatokra is.

Szakaszok és váltópontok: Az ULTRA TISZA-TÓ 111 verseny 18 szakaszból áll. A legrövidebb szakasz mindössze 1,9 kilométer, míg a leghosszabb több mint 11 kilométer lesz. A szakaszok kialakításában fontos szempont volt, hogy legyen olyan rövidtáv is, ahol a futással még csak ismerkedő sportolók is belekóstolhatnak a verseny hangulatába. Minden váltóponton mobil WC-ket helyezünk el.

Frissítés: A körön több mint 20 frisssítőállomáson tudjátok pótolni az elvesztett folyadékot és kalóriát.

A frissítőpontokon továbbra is PRIMAVERA ásványvíz, BioTechUSA izotóniás sportital, szőlőcukor, banán, édes keksz, sós ropi és mazsola lesz kikészítve a csapatoknak az asztalokon. Fontos szabály, hogy az egyes állomásokon mindig csak a szakaszt teljesítő versenyző (akinél a chip éppen van) frissíthet.

Az egyéniben, párosban és háromfős csapatban teljesítő ultrafutók részére minden állomáson extra frissítő asztalt állítunk fel, amelyről csak ők frissíthetnek (ezeken megtalálható lesz: olívabogyó, sajt, paradicsom, barackbefőtt, méz, vaj és kenyér, bizonyos állomásokon pedig kóla, sör és kávé). Az ultrafutók természetesen a csapatok részére felállított asztalról is fogyaszthatnak. Számukra az útvonalon, két helyen biztosítunk meleg ételt.

A kerékpárosok részére négy ponton biztosítunk frissítést.

A rajtcsomag tartalma:

 • rajtszám
 • technikai futó póló (az egyéni nevezőké névvel ellátva)
 • műsorfüzet, benne szakasztérképekkel
 • kedvezményre jogosító promóciós anyagok és termékminták
 • Vargabor (a versenyközpont területén)
 • Karszalag, amely a versenyen való részvételre jogosít (viselése a verseny alatt a csapatok részére kötelező, mivel a karszalagra kapjátok meg az extra szolgáltatásokat a kiemelt pontokon).

A rajtcsomagok kiosztásának időpontját később tesszük közzé. A rajtcsomagokat kizárólag a felelősségvállalási nyilatkozat aláírását követően vehetitek át budapesti irodánkban, a MARATONMAN ÓBUDA futószaküzletben, vagy 2017. július 14-én, a tiszafüredi versenyközpontban.

Díjazás: Minden szintidőn belüli célba érkező, a kategóriának megfelelő szalaggal ellátott egyedi érmet kap. A szintidőn belül célba érkező egyéni indulók névvel ellátott egyéni célszalagot kapnak.

A kategóriák 1-3. helyezettjei kupát, továbbá a támogatók külön ajándékcsomagjait kapják.

Külön díjazzuk az 5-10 fős csapatok közül a céges csapatokat.

Időmérés: Chipes, online rendszerrel történik a kijelölt váltópontokon. A verseny végeztével a nettó idő látható.  Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a végleges eredmények sorrendjét az esetleges idő jóváírások befolyásolhatják (pl.: az egyszerre rajtoló csapatok esetén nem minden esetben az előbb befutó csapat teljesíti a versenyt hamarabb, az esetleges kereszteződéseknél töltött idők miatt).

 

UPC Mobil UTT-111 félmaraton információk:

 

Idén szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak, akik nem tudnak csapatban indulni, de szívesen kóstolnának bele a UPC Mobil UTT-111 hangulatába egyéni futóként, rövidebb távon. A UPC Mobil UTT-111 félmaraton 2017. július 16-án, vasárnap 10:00-kor rajtol a tiszafüredi versenyközpontból, és a cél is ezen a területen lesz. Az indulóknak egyedi UTT-111 pólót, teljes BioTechUSA  frissítést és magával ragadó „elsőbálozó” versenyhangulatot biztosítunk.

Rajt és cél helyszíne: UPC Mobil UTT-111 versenyközpont / Tiszafüred, Morotva biciklis pihenőpark

Táv: félmaraton, azaz 21 097 m

Rajt időpont: 2017. július 16., 10:00

Útvonal:  Tiszafüred – Tiszaderzs – Fordító – Tiszaderzs – Tiszafüred  (A szombati verseny útvonalán fut.)

Szintidő: A rajtidőponttól számított 2 óra 45 perc áll rendelkezésre a félmaratoni táv megtételére, tehát 12:45-ig kell beérni a célba!

Frissítés:

 • A pályán 2db  frissítőállomáson, továbbá a célban is tudod pótolni az elvesztett folyadékot és kalóriát.
 • A frissítőpontokon továbbra is  Primavera ásványvíz, BioTechUSA isotoniás sportital, szőlőcukor, banán, édes keksz és sós ropi lesz az asztalokon. Mindkét állomáson BioTechUSA GO energiaszeletet és BioTechUSA Energy Gél PRO  is adunk.

A nevezési díj tartalmazza:

 • Részvétel a versenyen
 • Befutóérem
 • Rajtszám és rajtcsomag (benne UPC Mobil UTT-111 póló)
 • Chipes időmérés
 • Teljes BioTechUSA frissítés a kijelölt frissítőpontokon
 • Orvosi felügyelet a verseny alatt
 • Ingyenesen letölthető rajt és befutófotók

A rajtcsomag tartalma:

 • Egyéni félmaraton rajtszám (viselése kötelező a verseny alatt)
 • UPC Mobil UTT-111 póló
 • Egy üveg Varga bor, mely átvehető a versenyközpontban

Nevezési díjak:
július  7-ig:  felnőtteknek 5900 Ft; 18 év alatt és 65 év felett 4720 Ft
július 8 -tól: felnőtteknek 7900 Ft; 18 év alatt és 65 év felett 6320 Ft

A 2017. július 7-ig regisztrálók és befizetők számára a legkedvezőbb a nevezési díj!

Időmérés: Chipes időmérés (a rajtszám felvételekor 5000 Ft letétet kérünk, amelyet a verseny után, a chip leadását követően visszaadunk).

Orvosi felügyelet: A mezőnyt folyamatosan orvosi stáb kíséri mentőautóval és mentő motorossal. Szükség esetére a rajtszám hátulján megtalálható a UPC Mobil UTT-111 mentőszolgálat telefonszáma.

 

 

Szervező adatai
Név: Maratonman
További eseményei
Esemény helyszíne