Kedves érdeklődő Futótársunk!

Öröm látni, hogy a futás és a futóversenyeken való részvétel, egyre több ember életének lett része az utóbbi években! Mi a Fussteis Akadémián azon kezdő, vagy haladó sportolóknak szeretnénk segíteni, akik edzéselméletileg megalapozott és eredményes módszerekkel, de egyben az egyéni képességekhez igazodva szeretnének fejlődni, legyen az az első 5Km, vagy akár egy 3 órás maraton.
Az interneten számtalan edzésterv és tanács megtalálható, de ezek általános, felületes segítségek, melyekből hiányzik az egyén képességeinek, paramétereinek figyelembevétele. Más felkészülés szükséges egy 40perces és más egy 60p es 10Km -hez. Más a tempó, a táv, a feladat, vagy a pulzus, sőt ez utóbbi egyénileg nagyon változékony.
A Fussteis Akadémia rendszere a pillanatnyi tudásszint és célverseny alapján választható csomagokat kínál. Ezek a csomagok az előzőeken túl komoly hangsúllyal figyelembe veszik a sportoló egyéni optimális terhelési zónáit. Az adatokból, a konkrét edzéstervek kialakítását pedig hazánk egyik legeredményesebb futóedzője, Lőrincz Olivér állítja össze.
A programban részvétel eszközigénye, valamilyen okosóra, telefon vagy pulzusmérő óra, mely képes internetes adatátvitelre.
Az edzéstervek heti frissítéssel és napi feladatokra bontva kapják meg a jelentkezők. Az általunk használt program automatikusan tölti fel az elvégzett edzésmunkát a sportoló eszközeiről az online edzésnaplóba, a megadott edzéstervekkel összevetve azt.
Az edzésterveken túl a jelentkezők további videós és írott anyagokat kapnak a felkészülésükhöz a futósport témaköreiből, mint például, erősítő edzések, bemelegítés, sporttáplálkozás, felszerelés-választás, stb. A prémium felhasználók a fenti kiegészítések bővített formáját kapják, ezen túl webináriumokon és közös edzéseken való részvétel lehetőségét.
Programjainkat folyamatosan fejlesztjük, szakmai anyagainkat folyamatosan bővítjük.
Bízunk benne, hogy programjaink révén sok-sok futó éri majd el saját egyéni verseny céljait és lesz a segítségünkkel boldog, elégedett sportoló!

Hasznos technikai infók

Szeretnél Te is részt venni a Fuss Te Is! Akadémia felkészítő programjaiban? Ha már jelentkeztél, vagy tervezed, hogy a jövőben jelentkezni fogsz valamelyik programba, akkor nagyon fontos, hogy a szükséges technikai információkkal tisztában légy!

Akár regisztráltál már a Fuss Te Is! Akadémia programjára, akár csak tervezed, arra kérünk, az alábbi szükséges beállításokat minél előbb végezd el!

A felkészítő programban az edzéseidet a TrainingPeaks nevű edzésnaplozó rendszerben fogjuk vezetni.

Mi az a TrainingPeaks?

A TrainingPeaks egy ingyenes edzésnaplózó rendszer, ami abban különleges, hogy speciálisan az edző és sportoló közötti szakmai kapcsolat támogatásra van kihegyezve. Számos elit állóképességi sportoló, futó, triatlonos, de többek között a Sky és Orica GreenEdge profi kerékpáros csapat is ezt a rendszert használja edzésvezetéshez. Szóval mi úgy gondoltuk, hogy a Fuss Te Is Akadémia programjait is ezzel a rendszerrel fogjuk vezetni, de amit neked mindenképp tudnod kell: a rendszer használata számodra ingyenes!

A TrainingPeaks elterjedésének egyik alapköve, hogy kompatibilis a legnépszerűbb futóórákkal és webes rendszerekkel és telefonos futó alkalmazásokkal.

Kompatibilis futóórák listáját itt találod >>

Kompatibilis telefonos applikációk listáját itt nézheted meg >>

Oké, de hogyan tovább?

1. Ha még nincs regisztrációd, akkor regisztrálnod kell a TrainingPeaks rendszerbe. A regisztrációhoz kattints ide >>

Fontos!

Kérünk, hogy a teljes nevedet használd a felhasználónál és a regisztrációkor használt e-mail címed egyezzen meg azzal a fussteis.hu-n használt e-mail címmel, amivel jelentkeztél, vagy jelentkezni fogsz a programra! Csak így fogjuk tudni, hogy melyik csoportban jelentkeztél és csak így fogjuk tudni a számodra megfelelő edzésprogramot betenni a TrainingPeaks naptáradba!

2. A regisztráció után kapcsold össze a fiókodat a Fuss Te is Akadémia edzői fiókjával.

A személyes beállításaid alatt találsz egy Coaches menüpontot, oda írd be a Fuss Te is Akadémia edzői e-mail címét: coach@fussteis.hu és küldd el a kérést.

Bizonytalan vagy? Az alábbi videó lépésről-lépésre végigvezet a folyamaton!

A regisztráció folyamatát és az edzői felkérést részletesen bemutatjuk az alábbi videóban:

Egyéni edzészónák

Az edzéseknek a siker érdekében minél inkább követnie kell nem csak az egyén mennyiségi (idő/táv), de minőségi (tempó/pulzus) sajátosságait. A mennyiségnél egyszerűbb megtaláljuk a helyes arányokat, viszont, hogy számodra mi a legideálisabb edzésintenzitás a fejlődés érdekében, egyénileg nagy szórást mutat.

Mindenképp várunk egy emailt tőled „zónák” tárgy megjelöléssel, ha pulzus alapú edzésterv szerint szeretnél haladni, a következő adatokkal:

Annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb terhelést kaphasd, kérlek a választott edződnek (Gergő vagy Olivér) küld át e-mailen az utóbbi fél egy évről a futóversenyeidnek adatait (dátum, táv, átlagpulzus, időeredmény). Amennyiben ezt órával is mérted, aminek adatait fel tudod tölteni utólag a TrainingPeaks-re, annak külön örülök! Ebben az esetben írd meg a verseny dátumát, hogy tudjuk, melyik naphoz feltöltve keressük.

Ha van terhelésdiagnosztikai jegyzőkönyved, azt is átküldheted.

Ha eddig semmilyen versenyen nem vettél részt, terhelésdiagnosztikád sincs, ebben az esetben is írj, mert megadok egy futótesztet, amivel a zónáidat belőhetjük.

A TrainingPeaks-ben a személyes beállításoknál lehetőség van a zónákat módosítani. Kérünk ehhez ne nyúlj, ezt hadd kezeljük mi!

Néhány nagyon fontos és hasznos technikai információt szeretnénk veled megosztani. Ahhoz, hogy az edzéseidet könnyedén nyomon tudjuk követni, arra kérünk, hogy szinkronizáld a jelenlegi futó alkalmazásod a TrainingPeaks-szel. Erre azért van szükség, mert amikor majd betöltődnek az edzéseid adatai a jelenleg használt programba, akkor automatikusan bekerülnek az edzéstervezéshez használt TrainingPeaks rendszerbe is.

Az alábbi videókban bemutatjuk Neked, hogyan tudod az egyes programokat összekötni a TrainingPeaks-szel.

1. Polar flow összekötése a TrainingPeaks-szel

Abban az esetben, ha Neked Polar sportórád van, kérlek, kattints a gombra és nézd meg, hogyan tudod összekötni a két fiókot.

Ha szeretnék a strukturált edzéseidet edzéseidet áttenni a Polar órádra, akkor kattints és nézd meg a lenti videót:

2. Suunto movescount összekötése a TrainingPekas-szel

Ha Te sportoláshoz Suunto órát használsz, az alábbi videóban megmutatjuk, hogyan tudod szinkronizálni a fiókokat.

SUUNTO MOVESCOUNT beállítások

3. Garmin connect összekötése a TrainingPeaks-szel

Ha Te Garmin órát használsz az edzéseidhez, akkor az alábbi videóban tudod megnézni a szükséges beállításokat.

 

Tehát, ha már regisztráltál a Fuss Te Is! Akadémia felkészítő programjára, akkor mindenképp végezd el a szükséges beállításokat. Ha még nem regisztráltál, akkor pedig ne habozz, kattints és nézd meg, mely programokra jelentkezhetsz >>

Ha kérdésed van, írj nekünk az ugyfelszolgalat@fussteis.hu e-mail címre.

Üdv,

Lőrincz Olivér és Moós Gergő